Når maden tager magten

Når maden tager magten


I 2015 døde en ung kvinde af anoreksi på Rigshospitalet efter 15 års behandling i psykiatrien. Elham var et særligt tilfælde, men hendes historie er ikke enestående.


Flere og flere unge lider af en spiseforstyrrelse, hvad enten det er anoreksi, bulimi eller tvangsspisning. Halvdelen af dem bliver aldrig raske, og mange slås med sygdommen resten af livet.


Hvorfor spiser hun ikke? Hvorfor kan hun ikke se, at hun er ved at dø af sult? Eller hvorfor propper hun sig med chips og burgere, når hun vejer 100 kilo?


I bogen fortæller Luna, Signe, Jessica og Ida om deres spiseforstyrrelse, Elhams forældre fortæller om datterens sygdom, og erfarne psykiatere, psykologer og andre fagfolk forklarer, hvorfor spiseforstyrrelser er så svære at behandle.


Jeg har skrevet Når maden tager magten til unge og voksne, som slås med en spiseforstyrrelse. Til deres venner og familie, lærere, pædagoger, socialrådgivere, sosu-assistenter, sygeplejersker, læger og andre, der arbejder med sårbare unge.


Fra lektørudtalelsen
"Bogen kommer vidt omkring emnet i forhold til familien, behandlersystemet og den rolle, som de sociale medier spiller. (…) Velskrevet og gennemarbejdet bog om en problematik, der desværre rammer mange familier. Det vil være meget hjælp og støtte at hente i denne bog for familier, der selv står med lignende problemer. (…) Anbefales. Relevant og velskrevet (…)”